Het event GLORY 76, dat gepland stond op 7 november, wordt uitgesteld. Vandaag werd bekend dat Badr Hari positief heeft getest op het coronavirus. Hari zou het in de headliner van het event opnemen tegen Benjamin Adegbuyi.

In het belang van de eigen gezondheid van Hari en van de andere vechters en begeleidende staf zal GLORY het event tot nader orde uitstellen. Hari zit momenteel in thuisquarantaine en herstelt naar omstandigheden goed. GLORY geeft hem de gelegenheid om volledig te herstellen en vervolgens zijn trainingsschema richting het gevecht weer op te pakken. Daarnaast zit Hari’s trainingspartner en deelnemer aan het vierpersoons toernooi Antonio Plazibat, volgens de aanbevolen veiligheidsmaatregelen, eveneens in thuisquarantaine.

Scott Rudmann, uitvoerend vice-voorzitter GLORY: “Het is enorm balen want Badr, zijn trainers en zijn omgeving hebben er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen. Hij was volop in training op weg naar de ring. Zijn gezondheid en herstel zijn natuurlijk het belangrijkste.”

Rudmann vervolgt: “Ook maakte de Nederlandse regering vorige week bekend dat alle sportcompetities in Nederland behalve het profvoetbal zijn stilgelegd. Reizen naar een ander land voor het G76-evenement brengt extra logistieke risico’s voor atleten en hun teams met zich mee waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Dat zullen we dus ook doen.”

“We kunnen de gezondheid van de 14 atleten en hun teams die zouden deelnemen niet op het spel zetten, noch van de GLORY-medewerkers die het event zouden produceren. Daarom hebben we besloten om het evenement uit te stellen. We raden al onze atleten aan om de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus op te blijven volgen en extra voorzichtig te zijn in voorbereiding op hun wedstrijd. We zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum aankondigen”, aldus Rudmann.

Badr Hari voelt zich gesteund door zijn omgeving: “Dit is ontzettend vervelend, ook voor GLORY en voor de andere vechters. En zeker ook voor alle fans die enorm uitkijken naar dit event. Ik voel hun support, zij versterken me in mijn herstel. Een goede gezondheid is en blijft het belangrijkste dat er is. Ondanks het feit dat we de maatregelen streng na hebben geleefd, kon dit toch gebeuren. Dat toont maar weer aan hoe serieus we het virus moeten nemen.”

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

© 2024 KICKBOKSERS

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?