Amsterdam – GLORY, de grootste kickboksorganisatie ter wereld, heeft een nieuwe overeenkomst getekend met de zwaargewicht-contender Jamal Ben Saddik (35-7, 28 KO’s).

Het meerjaren-contract omvat meerdere gevechten en garandeert dat Ben Saddik (29) tijdens zijn sportief beste jaren verbonden blijft aan de gevaarlijkste zwaargewichtdivisie ter wereld.

Jamal Ben Saddik: “Ik ben in mijn leven altijd uitdagingen aangegaan en ik ben erg blij dat mijn fans me, na een jaar afwezigheid in de ring, weer kunnen zien vechten. Ik ben GLORY erg dankbaar voor wat ze voor mijn carrière hebben gedaan, en ik ben blij dat ik op een dergelijk mooi platform mag vechten”, zegt Ben Saddik. “Het is altijd heel belangrijk voor me geweest om fans de beste en meest spectaculaire gevechten te geven, en dat is wat we vandaag hebben bereikt. Ik beloof iedereen dat ik daar altijd voor zal blijven vechten.”

Tijdens GLORY 49 ROTTERDAM in december 2017 stond Ben Saddik als uitdager tegenover de heersende zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven in de strijd om de titel. Het werd een uiterst spannend gevecht, waarin Ben Saddik het de kampioen vanaf de eerste ronde zeer moeilijk maakte, maar in de vijfde ronde alsnog verloor met een technische knock-out.

Dit was de tweede keer dat Ben Saddik en Verhoeven tegenover elkaar in de ring stonden. Ben Saddik maakte zijn professionele debuut als kickbokser tegen Verhoeven tijdens een Nederlands event in 2011, waarin Ben Saddik met een technische knock-out in de tweede ronde zegevierde. Bij zijn laatste optreden won Ben Saddik het 8 Man Heavyweight Tournament tijdens GLORY 62 ROTTERDAM in december 2018, waarbij hij Benjamin Adegbuyi in de finale uitschakelde.

De top van de divisie en een titel blijft het doel van Ben Saddik en hij streeft naar een tweede kans op het GLORY-wereldkampioenschap zwaargewicht.

In Ben Saddiks carrière versloeg hij onder meer atleten als Remy Bonjasky, Anderson Silva, Ismael Londt, Guto Inocente en Errol Zimmerman. Hij staat momenteel op nummer 1 in de zwaargewicht contender-rankings, met win-streak van vier partijen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

© 2024 KICKBOKSERS

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?