Vanavond om 20:30 wordt het nieuwe tv-programma ‘Boxing Stars’ uitgezonden op RTL5, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in de boksring. Onze collega’s bij Lindanieuws spraken hierover met bokskampioen Reda Narain (26), die “zwaar tegen” het programma is en kickbokskampioen en toptrainer Melvin Manhoef (42), die de eerste Influencer Battle (waarin twee bekende influencers het tegen elkaar opnamen) in Nederland introduceerde.

Reda Narain is niet blij met het programma: “Ik train al dertien jaar, zes dagen per week, twee keer per dag. Ik haal het uiterste uit mezelf. Deze mensen hebben een aantal weken getraind, komen op televisie, worden voor interviews gevraagd in de media én verdienen er ook nog méér geld mee. Het allerergste is dat het straks waarschijnlijk technisch gezien niet eens op boksen of kickboksen lijkt. Boksers worden normaal ondergewaardeerd en komen vaak alleen met slecht nieuws in de media. Als er weer eens is gevochten in het publiek, of dat er tijdens bokswedstrijden geld wordt witgewassen. En nu wordt diezelfde sport ineens gebruikt om kijkcijfers te trekken.” – vertelt Reda aan Lindanieuws.

Melvin Manhoef: “Natuurlijk kun je niet binnen een korte periode bokser of kickbokser worden. Je moet ervoor getraind zijn en er heel veel voor laten. Ik snap dan ook dat het nu oneerlijk lijkt dat BN’ers deze aandacht krijgen. Daarom ben ik met mijn eigen World Fighting League bezig om hier een groter platform te creëren, waardoor de atleten deze waardering wel krijgen. Sommige jongens doen dit al tien tot vijftien jaar, en voor televisie is dit mooi, maar de BN’ers kunnen zich in zo’n korte tijd nooit meten met topatleten.”

Lees het volledige artikel verder op Lindanieuws.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

© 2024 KICKBOKSERS

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?