Op 21 oktober 2018 vond Spike presents: World Fighting League Kickboxing plaats in Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Hoofddorp. Met 25 spannende kickboks partijen, 3 toernooien en voorts 2 nieuw gekroonde WFL kampioenen was het wederom een enorm spektakel! Namens Spike waren Ouassima Tajmout en JayJay Boske hierbij aanwezig; dus kijk op 3, 10 en 24 november om 20.30 uur naar Viacom-zender Spike waar WFL Kickboxing in drie delen exclusief wordt uitgezonden. Hieronder het verslag van KICKBOKSERS + uitslagen:

JOOP UBEDA

Niemand minder dan de legendarische kickboks-scheidsrechter Joop Ubeda stond als scheidsrechter in de ring. De 70-jarige Nijmegenaar met ongeveer 40 jaar ervaring binnen de kickbokswereld heeft duizenden wedstrijden (o.a. Sem Schilt, Peter Aerts, Badr Hari, Remy Bonjasky & Melvin Manhoef) in meer dan 42 landen op zijn naam staan. WFL geeft hiermee een duidelijk signaal af en laat op professionele wijze zien dat ze integriteit, sportiviteit en de naleving van regels hoog hebben staan.

Jeroen van Diemen

Jeroen van Diemen stond tegenover Shonzimyo Abena. Beide heren lieten duidelijk zien dat ze waren gekomen om te winnen, wat resulteerde in een prachtige wedstrijd vol (harde) actie’s. Kniën, trappen en (zwaai-) stoten vlogen over en weer; in sommige gevallen slechts centimeters langs het hoofd, waardoor een KO ieder moment kon plaatsvinden. Jeroen had veel fans in het publiek zitten, die zich ook flink lieten horen. Mooie wedstrijd om te zien tussen twee getalenteerde kickboksers.

Fred Sikking

Fred stond ongeveer een maand geleden op 22 september 2018 tijdens WFL “Final 8” tegenover de Marokkaanse Fransman Nordine Mahieddine, waar hij toen op punten had verloren. Deze keer stond hij tegenover de Turkse Duitser Veysel Barasi uit Bremen. De vraag was wat voor effect Fred’s laatste partij op hem had… en dat was duidelijk te zien: Fred was ON FIRE!!! Met enorme gedrevenheid en vol vechtlust, maakte Fred het de Duitser enorm moeilijk; waardoor deze zelfs neerging. Vanaf de eerste seconde tot het einde van de wedstrijd kwam Fred met mooie- en harde combinaties en zette hiermee een prachtige wedstrijd neer.

Darryl Sichtman

Darryl behoort al jaren tot de absolute top binnen zijn gewichtsklasse en heeft vele titels, grote namen en prachtige ko’s in verschillende landen op zijn naam staan. Hij was hierdoor ook de favoriet voorafgaande aan de WFL 4-mans 77 kg toernooi. In zijn eerste wedstrijd won Darryl in de 1e ronde op ko van Rudsel Zinhagel.
In de finale stond Darryl tegenover Mark Trijsburg. Na een spannende en mooie eerste ronde, werd de wedstrijd halverwege de tweede ronde stopgezet en mocht Mark op medische interventie niet meer verder vechten; winnaar Darryl Sichtman. Na zijn overwinning gaf Darryl aan ook graag anders te hebben gewonnen, maar dat dit nu eenmaal bij de sport hoort. Hij wenste Mark veel succes toe in de toekomst en daagde vervolgens huidig WFL 77 kg kampioen: Jay Overmeer uit voor de titel. Dit belooft een sensationele wedstrijd te worden, so we can’t wait!

Arno van der Lugt

Arno stond tijdens de 4-mans 86 kg toernooi tegenover Santino Verbeek. De winnaar van dit toernooi zou bekroond worden tot de nieuwe WFL 86 kg kampioen, dus er stond veel op het spel. Beide heren begonnen meteen fel. Santino kwam een aantal keer goed door in de eerste ronde, waardoor het even leek alsof de wedstrijd voortijdig zou worden beslist; maar Arno herpakte zich netjes en vocht goed terug. De eerste ronde was voor Santino, dus Arno wist dat hij alles moest geven om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de tweede en derde ronde vocht Arno veel beter en maakte veel acties. Na drie spannende rondes werd de wedstrijd op punten beslist in het voordeel van Santino. Beide heren vochten goed en hadden een mooie wedstrijd neergezet.

Onur Sahin

Onur was de jongste (-maar zeker niet de minste-) deelnemer aan de 86 kg toernooi en stond in de halve finale tegenover Fernando Groenhart. De wedstrijd begon goed, met veel harde en explosieve acties van beide heren. Halverwege de eerste ronde liep Onur een voetblessure op. Hij wilde heel graag verder vechten, maar de blessure maakte dit onmogelijk; waardoor de wedstrijd op medische interventie gestopt werd. Hopelijk ervaart Onur een spoedig herstel. Lettende op Onur’s leeftijd en het feit dat hij een getalenteerde kickbokser is, zal het vast niet lang duren voordat hij weer in de ring staat.

Fernando Groenhart

Murthel Groenhart was tijdens het toernooi ook aanwezig om Fernando te steunen. Fernando stond tijdens zijn eerste wedstrijd tegenover Onur Sahin. Fernando staat er net als z’n broer ook om bekend van explosieve acties te houden, dus het beloofde een spannende en harde wedstrijd te worden. De wedstrijd bleek echter van korte duur, na een voetblessure van Onur; waardoor de wedstrijd in de 1e ronde met Fernando als winnaar ten einde kwam. Fernando liet uit respect voor zijn tegenstander geen vreugdekreten uit en omhelsde Onur; zeer sportieve actie.
Vechtende voor de WFL 86 kg titel, stond Fernando tegenover Santino Verbeek in de finale. Het was een prachtige wedstrijd vol explosieve stoten van beide kanten. Fernando vecht normaal in de 77 kg klasse en was last-minute aan het toernooi toegevoegd, waardoor hij een beetje moe bleek te worden naarmate de wedstrijd vorderde. Na 3 harde rondes won Santino de titel. Fernando feliciteerde Santino zeer respectvol en beloofde het publiek de volgende keer sterker terug te komen. We kijken enorm uit naar Fernando’s volgende wedstrijd!

Santino Verbeek

Niemand minder dan 4-voudig K-1 kampioen en kickboks legende Ernesto Hoost stond bij Santino is de hoek! Santino kwam zeer scherp uit de hoek tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Arno van der Lugt en haalde deze twee keer neer in de eerste ronde. Arno herpakte zich, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in drie rondes vol actie werd uitgevochten. De jury verkoos Santino unaniem tot winnaar.
Vechtende voor de WFL 86 kg titel, stond Santino tegenover Fernando Groenhart in de finale. Het was een prachtige wedstrijd vol explosieve stoten van beide kanten. Santino kwam door met een stoot, waardoor Fernando 8 tellen kreeg. Toen de scheidsrechter later nog een keer 8-tellen aan Fernando gaf na een trap/ voetblessure, was de titel voor Santino zo goed als zeker. Voormalig WFL 86 kg kampioen Ertugrul Bayrak droeg de titel en gordel over aan Santino Verbeek. Santino bedankte zeer respectvol zijn tegenstander(s) en gaf aan geen enkele uitdaging uit de weg te gaan! Mooie afsluiting van een succesvolle kickboksgala.

WFL KICKBOXING 21-10-2018 Uitslagen

WFL 86 KG TOERNOOI: FINALE

Santino Verbeek verslaat Fernando Groenhart op punten

WFL 86 KG TOERNOOI: HALVE FINALE

Fernando Groenhart verslaat Onur Sahin op TKO (blessure voet) 1e ronde
Santino Verbeek verslaat Arno van der Lugt op punten

WFL 77 KG TOERNOOI: FINALE

Darryl Sichtman verstaal Mark Trijsburg op TKO (medische interventie) 2e ronde

WFL 77 KG TOERNOOI: HALVE FINALE

Mark Trijsburg verslaat Nilson Neves op punten
Darryl Sichtman verslaat Rudsel Zinhagel op KO 1e ronde

WFL 63 KG TOERNOOI: FINALE

Illias Ennachi verslaat Issam Laazibi op punten

WFL 63 KG TOERNOOI: HALVE FINALE

Issam Laazibi verslaat Tarik Lyachat op TKO (medische interventie) 1e ronde
Illias Ennachi verslaat Eduardo Catalin op KO 1e ronde

WFL SUPERFIGHTS

Fred Sikking verslaat Veysel Barasi op punten
Jeroen van Diemen verslaat Shonzimyo Abena op punten
Anass Aras verslaat Richaymond Lopez op punten
Nick Gruijters verslaat Talib Adaraz op punten
Wail Karroumi verslaat Juan Javier Barragan op TKO 1e ronde
Romano Duin verslaat Bowie Zonneveld op punten
Rida Bellahcen verslaat Dwayne Panka op punten

WFL FIGHTS

Jess Massing verslaat Carmen de Jong op No Contest (knie naar het hoofd)
Chouaza Tulis verslaat Abdellah Ben Ali op punten
Mike Olvers verslaat Jordan Job op punten
Yannick Vliet verslaat Brahim Hamdi op punten
Rio Richardson verslaat Abdelilah Azzouzi op punten
Denzel Pinas verslaat Jacek Sienkiewicz op punten
Jewel Schumacher verslaat Serena Anslijn op punten
Mustafa Mirza verslaat Naoufal Boulouize op TKO 2e ronde
Sam Heerschop verslaat Mohamed Amine Attigui op opgave 2e ronde

© Foto’s: WFL/Spike

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

© 2024 KICKBOKSERS

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?